Sloten

Aanleg en onderhoud van natuursloten voor kwaliteit

Sloten zijn belangrijk voor de aan- en afvoer van water, als perceelscheiding en als drinkplaats voor vee. Goed onderhoud voorkomt het dichtgroeien van de sloot zonder dat het leven in het water te veel verstoord wordt. Want waterleven draagt bij aan een betere waterkwaliteit.

Slootonderhoud werkzaamheden

Genoeg en op de juiste manier maaien is belangrijk om de functies van de sloot te behouden waarbij natuur zich kan herstellen en ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat uw sloten weer vrij zijn van begroeiing. Denk aan werkzaamheden zoals:

  • klepelen;
  • maaikorven;
  • baggeren;
  • maaien;
  • bosfrezen;
  • afvoeren van slootmaaisel.

Machines voor slootonderhoud

Voor het onderhoud van sloten maken wij gebruik van mobiele en rupskranen met maaikorf en een trekker met maaikorf op brede banden. Ook beschikken wij over een rupskraan met een giek van 16 meter. Natuurlijk verzorgen we ook het afvoeren van slootmaaisel. Voor het verwijderen van bosschages beschikken wij over een Greentec Bosfrees 1500. Met behulp van deze machine aan de rupskraan kan wildgroei efficiënt verwijderd worden.

Doorlopend beheer van sloten

Gedurende het hele jaar onderhouden we allerhande sloten voor Fryske Gea en Staatbosbeheer. Van april tot eind juni laten we de natuur natuurlijk met rust in verband met het broedseizoen.

Heeft u vergelijkbare of aanverwante werkzaamheden en zoekt u een betrouwbare partij? We stemmen graag onze mogelijkheden af met uw wensen.